Autor |
RE: Pro členy 311. - POVINNÉ |
Chaindler
Pilot
|
310_Gringo napsal/a:
310_Obluda napsal/a:
Hmmm, klacek, kterej se nehejbe.... poloha snímaná tensometricky. ...
Co to je tensometricky? To jako na tu páku vyvíjíš nějakej tlak a podle toho ti to kroutí érem nebo co.Vysvětlete mi to prosím, já to nechápu.
A vůbec, co je to za pí*ovinu?
Taky jsem viděl auto s hranatejma kolama a bylo uplně k hovnu.
Chápu-li to správně, drahý příteli, tak ten klacek se v určitých mezích hýbe, ale v zásade jen velmi málo, protože procák uvnitř snímá sílu, jakou na to tlačíš a tu vyrovnává (asi nejaky ultraserva, ci co). Podle síly jakou na to tlačíš se zarove'ň přepočítává signál do kompa. V praxi to asi vypadá tak, že když chceš hodně zabrat, tak hodně zabereš, ten klacek se ti hne o milimetr a na obrazovce budeˇš ve vývrtce :-) Prej tak dneska lítají všechny moderní stíhačky - což já nevím, páč moje vědomosti o stíhačkách se omezují pouze na východní stroje, a ja funguje knipl u SU35BM jsem ještě nezkoumal |
|
Autor |
310_Obluda
Officer
|
Tensometr je snímač, kterej dává hodnotu elektrickýho odporu podle deformace a z tý elektrický hodnoty se pak určí poloha páky. Mluvíme ale o elastickejch deformacích tuhejch těles.
Nejsou tam žádný ultraserva nebo tak. Je tam s největší pravděpodobností jen kus železa, kterej je namodelovanej tak, aby pěkně pružil v ohybu a na něj jsou prdnutý takovýhle snímače. Asi se s tim trochu hnout dá, ale ne moc. Spíš to člověk ani neucejtí.
V principu je to konstrukčně daleko jednodušší než cokoli jinýho, protože v tom nejsou motory, mechanismy, polohový snímače. Je to asi tudíž dost robustní.
V ruce to pak znamená, že to vychýlí éro podle toho, JAKOU SILOU na to zatlačíš, místo toho KAM S TIM POHNEŠ.
Klacek prostě stojí a podle síly z tvojí ruky se ti hejbe éro.
|
|
Autor |
Gringo
Pilot
|
A to by mě zajímalo, jak z takovýho klacku poznáš, kolik můžeš přitáhnout abys držel éro "na hraně".
U moderních stíhaček je to asi dobrý, protože tu do vejvrtky prostě nedostaneš, páč ti to hlídá počítač.Ale u takovýho mustangu bych to chtěl vidět.
|
|
Autor |
Hero
Pilot
|
tak vždycky podle klacku poznáš kolik máš přitáhnout |
|
Autor |
310_Obluda
Officer
|
Upřímě si myslim, že to bude fungovat dobře. Protože sílu ruky jseš schopnej podle mě kontrolovat citlivějc než polohu ruky. Ale určitě je to trochu nezvyk. A navíc tomu chybí takovej ten pocit, když brejkuješ a mrskáš nohama v pedálech, kroutíš knyplem jak divej a ještě hlavou koukáš z leva dorava a hledáš, odkud to lítá.
|
|
Autor |
Gringo
Pilot
|
310_Obluda napsal/a:
A navíc tomu chybí takovej ten pocit, když brejkuješ a mrskáš nohama v pedálech, kroutíš knyplem jak divej a ještě hlavou koukáš z leva dorava a hledáš, odkud to lítá.
Přesně tak, mám asi radši starou školu.Neni nad to když za to můžeš pořádně vzít
|
|
Autor |
Stanlee
Pilot
|
Hero napsal/a:
tak vždycky podle klacku poznáš kolik máš přitáhnout
Ja zas viem podla klacku, ktorú chcem pretiahnuť
|
|
Autor |
312_HeRa
Pilot
|
U nas to ma Bravo. Oproti realu ve stihacce, kde si na to zvykal 10 minut se mu tady nejak nedari si zvyknout ani po 14ti dnech.
Ja jsem pro klasiku.....nebo na konicka
Hera je peceni |
|
Autor |
311_Tank
Pilot
|
Recenze na X65 od saiteku.
http://www.simhq.com/_technology2/technology_088a.html
|
|
Autor |
310_Pepno
Pilot
|
http://www.alza.cz/saitek-x65f-combat-control-system-d167314.htm
|
|
Autor |
311_Tjurma
Officer
|
No volové, nekupte to za desítku.... To by mě doma micina hnala
|
|
Autor |
310_Cibule
Officer
|
Mám nápad, Tjurmo. Já ti to dám jako dárek k svátku a ty zase mně. A miciny utřou Mám ho 23. července.
|
|
Autor |
311_Tank
Pilot
|
Hlavne podle ty recenze neni moc dobrej..
|
|
Autor |
311_Tjurma
Officer
|
311_Tank napsal/a:
Hlavne podle ty recenze neni moc dobrej..
No tak to ho za chvíli dají na polovic
|
|