Jo, samý dobrý a to jsem ještě pár let nazpět kupoval přes eBay defakto každý měsíc, ještě než zavedli před pár léty clo na věci koupený mimo EU v hodnotě nad 100USD(a teď si nejsem jistej jestli se ta hodnota navíc ještě neměnila směrem dolů), jsem kupoval elektroniku ale i další věci (brýle,boty apod)..mají dobře propracovanou ochranu toho co prodává i toho co kupuje, takže většinou stačí si pohlídat aby ten člověk co prodává měl pár spokojených recenzí a je to v pohodě. Jen teda počítej s tím clem pokud prodávající bude mimo EU..
Taky nakupuju dost časo. Je dobrý si udělat PayPal, placení je tím asi nejjednoduší.
Podle toho co budeš kupovat, se tě bude týkat hlavně DPH (od 20E hodnoty zboží) a clo (od 120E) Svinstvo je, že do hodnoty zboží započítavaj i dopravu. Takže pod 20E se prakticky nedostaneš...
Je to Čína, pripocti si k tomu to DPH, jinak ten prodejce vypada ok, pres 3000 prodeju a pres 90% pozitivnich feedbacku. Zarid si PayPal jak pise Jachym, pak nedavas cislo platebni karty nebo uctu, je to bezpecnejsi..
Další alternativní bezpečnou elektronickou platbou je pořídit si jednorázovou přednabitou platební kartu od své banky, nebo si zařídit virtuální platební kartu, např. od https://www.entropay.com/. PayPal je bez debaty určitě nejlepší, protože za něj při odchozích platbách nic neplatíš, ale bohužel ne všechny E-shopy ho akceptují. U té virtuální platební karty EntroPay platíš 3,95-4,95% z částky, kterou kartu nabíjíš, ale navenek se tváří jako běžná VISA, takže když už člověku při platbě v E-shopu nezbývá jiná možnost, než platba kartou, tak ta virtuální VISA docela bodne, člověk má větší pocit sucha a bezpečí...
Příspěvků: 37 Bydliště: Aussig an der Elbe-Sudetenland Založen: 17.07.13
Přidán 24/05/2015 19:04
Já si chci koupit 2 položky, jedna mi jde přidat do košíku ale druhá ne, protože je v nějaký aukci nebo co, takže to zkusím zítra a uvidim jestli to už půjde.
Přejít na:
Přihlásit
Ještě nejsi přihlášený ? Klikni zde a registruj se.
Zapoměl jsi heslo? Pro získání nového klini právě zde.
Rychlovka
Musíte být přihlášeni, abyste mohli přidat zprávu.