Autor |
Freetrack |
311_Hammer
Pilot
|
Kdo mi za úplatu zbastlí freetrack tykadlo a přiveze na Klepák?
H. P. Lovecraft & Švédskej death'n'roll
Upravil 311_Hammer, 23/03/2012 08:16 |
|
Autor |
RE: Freetrack |
Gunny
Pilot
|
Som pocul ze web kamera z ps 3 sa nato da pouzit na snimanie pohybu hlavy lebo ma celkom velky fps takze by to nemalo trhat. len tie tykadla su vzdy presnejsie nez samotna webkamera. |
|
Autor |
LEON
Pilot
|
To 311_OTU_Hammer: Velice kvalitní FreeTracky (mimo jiné) bastlí a zasílá poštou Joska z JG26, mrkni na jeho web http://joskapilot.webnode.cz/
To Gunny: PS3 Eye je výborná na FaceTrack, protože má 75FPS a větší zorný úhel, než PC webkamery. Problém může být při použití s FreeTrackem. Údajně jsou dvě konstrukční provedení této webky, které jsou navenek stejné a poznají se až po rozdělání uvnitř. Jedna verze jde použít na FreeTrack bez problémů (většinou prý ty určené pro americký trh), ale se druhou jsou problémy při použití IR diod. já měl zrovna smůlu na tu druhou verzi, i po demontáži IR filtru mi vůbec IR diody nedetekuje
RCfree.eu - Diskusní fórum pro RC modeláře |
|
Autor |
310_Janor
Pilot
|
Doporucuji webcameru od Microsoftu WX800 LifeCam, je levna a mam ji vyskousenou funguje to na 1. 30fps
Upravil 310_Janor, 24/03/2012 19:40 |
|
Autor |
LEON
Pilot
|
Sony PS3 webkamera se 125 FPS a 75° zorným úhlem se dá koupit už od 349 Kč
http://www.originalky.cz/Nove-zbozi/Playstation-3/Prislusenstvi/Online-doplnky/Sony-Playstation-Eye-Camera-PS3-1.html
Z tohoto obchodu jsem kupoval dvě a i za tak podezřelou cenu vše v pořádku.
|
Autor |
310_Janor
Pilot
|
Hmmm dik za info asi do ni du...
|
|
Autor |
LEON
Pilot
|
Já nejsem manuálně moc zručnej a tak mi přišla demontáž IR filtru jako porod, tady je postup: http://codelaboratories.com/research/view/ps3-eye-disassembly
Druhou PS3 webku už jsem si radši nechal upravovat u JoskyPilota.
|
Autor |
310_Muky
Pilot
|
Včera odpoledne objednáno, dnes ráno dodáno
"If you are going through hell.... keep going..." |
|
Autor |
LangMaster
Pilot
|
Tak jsem ji taky objednal a doufám že bude kvalitnější než můj Trust
|
|
Autor |
310_BleskovejPodrs
Officer
|
310_OTU_Muky napsal/a:
Včera odpoledne objednáno, dnes ráno dodáno
Zítra dopoledne rozebráno a odpoledne vyhozeno
|
|
Autor |
310_Muky
Pilot
|
Stále hledám odvahu
|
Autor |
310_Runner
Pilot
|
Za stálého míchání lijeme do popelnice
Kdo nechce živit vlastní armádu, brzo může živit cizí.
Upravil 310_Runner, 22/06/2012 07:50 |
|
Autor |
310_Pip
Pilot
|
ee pokud najde odvahu Muky, najdu ji mozna taky, rum do toho nemichej...
Vous etes des femmes, des esclaves, des chiens. Je crache sur vous!
Hoka hey! |
|
Autor |
310_Snakes
Pilot
|
Na Freetrack je výborná. Velice rychlá odezva a stabilních 75fps (jde až na 125fps, ale rozdíl zřejmě už nepoznáte). Já PS3 EYE na freetrack mám a musím říct, že vyndat ten IR filtr není zrovna brnkačka a zřejmě se u toho trochu zapotíte. Ten IR filtr je bohužel hodně silný a moje původní IR LED diody to spolehlivě odfiltrovalo. Nakonec jsem pořídil ty nejsvítivější, co se v Plzni daly sehnat (100mA .... běžné diody běhají na 30 – 50mA), ale ani ty neprošly (pokud nemáte za zády okno jako já, možná ale nebudete mít problém).
Takže jsem musel ten filtr vyndat. Jde to špatně, páč je zalisovaný v tvrdém plastu. Budete ho muset vyrejpnout nějakým nožem a být trpěliví. Já trpělivej nebyl (poté co jsem kus toho filtru odštípnul) a tak jsem si pomoh mikropájkou. Když byla nažhavená, objel jsem jejím hrotem ten filtr (kulaté sklíčko) a pak už jsem to dodělal nožem. Tenhle způsob nevyžaduje brutální sílu nutnou k operaci za studena
Další nepříjemnost, i když ne moc podstatná, je ta, že vyndáním filtru dojde k rozostření obrazu. Ta kamerka má dvoupolohový otáčivý objektiv na dva „zoomy“ a s tím spojené dva zorné úhly, ve kterých je původní obraz ostrý. Abyste obraz znovu jakštakš zaostřili, budete muset objektiv pootočit do nějaké mezipolohy, jenže sám nebude držet a bude mít tendenci přeskočit do jedné ze dvou přednastavených poloh. Já jsem ho v žádané poloze zajistil několika proužky lepící pásky.
Nakonec přidat před objetiv filtr vystřihnutý z kotouče diskety na odfiltrování velké části viditelného světla a je hotovo. Teda skoro. Můžou se ještě objevit nepodstatné problémy spojené s ovladači. Přes to všechno jde asi o nejlepší kamerku pro FT.
Jen to prostě není Plug and Play zařízení, spíš Dismantle - get pissed off because of fucking IR filter – Plug - Experiment with camera settings and Play.
Když se na to teď dívám zpětně, tak i přes ty komplikace se mi to vyplatilo. Moje předchozí kamera nestála za nic.
Jo a ještě jedna věc ... ta kamerka nemá žádný klip, nebo stojánek pro připevnění k monitoru! Já jsem jí prostě na hulváta k monitoru přišrouboval
Postup vyndání IR filtru: http://www.youtube.com/watch?v=7jJfuP7YgPA
Lenost je zvyk odpočívat dřív, než se člověk unaví. |
|
Autor |
310_Muky
Pilot
|
Doufal jsem, že se Snake ozve ...Díky moc
"If you are going through hell.... keep going..."
Upravil 310_Muky, 22/06/2012 16:49 |
|
Autor |
LEON
Pilot
|
Mně se naštěstí obraz nerozostřil ani u jedné z těch dvou webek, takže ta nutnost nastavení mezipolohy na objektivu nemusí být zřejmě vždy.
Já kamerku přilepil obyčejnou lepící páskou, ale v galanterii prodávají suchý zip, který má na obou stranách samolepící vrstvu. Jeden zip se přilepí na monitor, druhý zespodu na kameru a je to pak kdykoliv demontovatelné. V modelářství se dá koupit i taková silná oboustranná lepící páska, kterou by to šlo čistě přilepit také.
Co se týče nastavení rozlišení pro FreeTrack, tak u mě jede líp 320x240 se 125 FPS. Při 640x480 se 75 FPS má pak u mě FreeTrack občas takovou zvláštní delší odezvu, i když snížím hodnotu Smoothing ve FreeTracku, při 320x240 a 125 FPS to šlape naprosto perfektně.
|
Autor |
310_Snakes
Pilot
|
1) No, u mě se ta kamera chová přesně jak v tom videu, co jsem postoval. A přijde mi to logické, když odebereš část skla z objektivu ... i když je placatý
2) Oboustrankou jsem to měl taky nejdřív přilepený, ale moje LCD se zahřívá tak, že se to po pár minutách vždy uvolnilo ...
Edit: Rozostření je vidět v druhé části videa, co jsem postoval. http://www.youtube.com/watch?v=CbMqsrm2TTs čas 4:13
Lenost je zvyk odpočívat dřív, než se člověk unaví.
Upravil 310_Snakes, 22/06/2012 21:45 |
|
Autor |
LEON
Pilot
|
Jj, máš pravdu, teď, když jsem se na ten obraz u sebe zaměřil, tak ho mám taky jemně mázlý, i když to na první pohled prakticky nebylo moc poznat. Ale předpokládám, že když člověk používá tu kameru pouze pro FreeTrack (stejně skrz filtr z disketového kotoučku není nic vidět), tak ani ta jemná neostrost nevadí, ne? Pouze ty body, které představují diody, budou mít o něco větší průměr.
|
Autor |
310_Muky
Pilot
|
Tak kujva a je venku
|
Autor |
laeb
Pilot
|
Ahoj, delam si Freetrack dle nejruznejsich navodu ktere jsem nasel. Asi nejlepsi jak se zda je pouzit kamerku PS3EYE a zbastlit drzacek na tri diody. O.k to vse jsem udelal, koupil kamerku PS3. A ted to podstatne, rozebral jsem kamerku abych vyndal IR filtr. Hledam, hledam stale hledam, koukam na postovane manuály, ale filtr nikde. No nic, vezmu telefon, volam prodejci. "Dobry den, mam takovej problem. Kamerka, kterou jsem od vas koupil neni kompletni! Nema IR filtr." A pan prodejce jen tak suse odvetil "mno ono to asi bude tim, tyto kamery ktere prodavame maji Evropskou licenci a ty IR filtr nemaji. Pokud chcete z IR filtrem, objednejte si Americkou."
Takze evropske PS3 EYE jiz zadny filtr nema |
|