Zdravím vespolek... Rád bych pořídil nový železo a rád bych znal názor o vhodnosti pro provozování Šturma:
• originální systém MS Windows 7 Home Premium CZ
• procesor Intel® Pentium Dual-Core E5500
• paměť 4 GB DDR3, pevný disk 500 GB SATAII
• grafika ATI HD5570 1GB DDR3 DVI HDMI, int. zvuk. karta
• DVD±R/RW DL, čtečka paměťových karet
• klávesnice a optická myš
• 6 x USB, Gb LAN
Člověk snadno zapomene, kam zakopal dýmku míru... Ale kde je válečná sekera ví dobře...
IL je stará hra, neumí využívat více jader, takže čím větší takt procesoru, tím lépe...
IL je dělaný pro OpenGL, takže si více rozumí s grafickými kartami od NVidie...
Jinak ti hra na této sestavě pojede zcela bez problémů, jen pokud si chceš užít nastavení grafiky na "perfect", vyměň GK za nějakou NV (ATI to neumí a nezáleží na modelu).
Pokud složení sestavy z jakéhokoliv důvodu měnit nemůžeš, tak se ale nic nestane, rozdíl to zas tak velký nebude a hru si zahraješ i tak skoro na maximum...
kerbi je tu jeste otazka, jestli mas nejake financni omezeni rozpoctu apod., jinak bych urcite investoval s ohledem na budouci hry a simulatory do 4 jadroveho procesoru... ostatni veci jsou tak jak pise Podrs
Vous etes des femmes, des esclaves, des chiens. Je crache sur vous!
Hoka hey!
Tak soudruzi, očekávám rady, ale dobré rady, prosím, ne že mi pošlete odkaz na desku kam nejde dát kvůli počtu pinů doporučený procák, co Podrs!
Zkrátka, blíží se vydání Olegovského lúčševo avijasimuljátora (já si teda určitě počkám dokud to nevyjde, pak až budu kupovat) a jsem si zcela jist, že na tom, co mi hučí pod stolem, si to nezahraju, anžto je to dnes již šunt 4 roky starý s mrdkovou deskou, na který nejde ani taktnout procesor, páč je na maximu....
Zkrátka podruhé, chci jenom bednu a mám na to 20 000,-
Processor: Intel 8088 running at 4.77 MHz Removable Storage: two Full Height 5.25” 160Kb floppy disk drives HDD: 10Mb RAM Memory (Random Access Memory): 256Kb ROM Memory (Read Only Memory): 64 Kb. Graphics Capabilities: Hercules VGA card (640 X 480) High End Tone generator: Built in Speaker
Cena přesně 20000,- Kč, peníze mi pošli na účet, koupím ti to dělo na sebe a dovezu až domů...
jo tebe valstně ASUS vypekla co? A nemají být RAMky v páru?
Ohledně disku 500gb je na dnešní dobu málo, ale já tam stejně kromě Sturma, skákačky a hokeje nic víc mít nebudu. Disk se dá nějak pořešit vždycky. Jde mi spíš o desku, CPU, grafiku, Ramky
A jestli na tomhle CoD nepojede, tak nebudu kupovat ani máslostroj natož pak hru, ale dle recommended požadavků by měl běžet na i5 2.6Ghz, grafárny u NVIDIE mají poslední 480, ram 4gb tož snad kua nemusíme mít doma temelíny za 40 000,-
Co jsem tak dival, tak desky Gigabyte nebo Asus, vsechno stejny smejdy Grafarny pisou v recenzich, ze je to vlastne sumak, ASUS bejval drazsi, ale ted zlevnil prej
Ale jinak zastavam nazor, ze ne vsechny komponenty spolu mluví. Proto to stejne zadam nejakemu guru nebo firme, jez to posklada a pripadne rekne, ze tyhle pameti s touhle deskou eee a tak dale
Mam PC zalozeny na Gigabytu (MB, VGA a bedna ) od cervna a zatim bez jedinyho problemu...ale ono je to vlastne jedno, predtim sem mel ASUS PC a taky bez potizi (teda vlastne jeste mam jako PC B - zalozni ), zalezi na stesti, kamosovi 2x shorela Asus deska po cca 2 mesicich
Hoka hey!
Přidán 22/03/2011 20:52
Ja si pc poskladal z komponent koupenejch z aukra.
4 jadro 4GB ram 1TB disk za cca 7 tisic.
Jen grafiku sem ted kupoval novou 570.
Vse na plny detaily a stabilne pretaktovany ramky i procak na 3.6GHz
No vzhledem k tomu, jak vypadají videa, tak si ještě nějaký čas počkám, co na to plebs. Třeba UP 2.2 bude lepší a já ten novej stroj zatím nebudu potřebovat
No nechci vám tady do teho moc kafrat, aby ste pak neříkali že su moc chytréé. Toš kua PIPE!! proč to PC skládáš z obstarožího "železa"??? Dyk už tu máme pár měsíců nové a povedené CPU (soc. 1155)
numeroúno výkon/cena
CPU Intel Core i5-2500K, 3.3GHz, socket 1155, 4 jádra/bez HT, TB, otevřený násobič pro P67 čipset, 6MB L3, 95W.
a nebo
CPU Intel Core i7-2600K, 3.4GHz, socket 1155, 4 jádra/8HT, TB, otevřený násobič pro P67 čipset, 8MB L3, 95W.
Upravil AMP, 24/03/2011 08:11
eh AMPe pravdu diz, nejak sem vychazel z toho sveho kusu zeleza...
ale asi nejlepci bude pockat az vyleze ten BOBek, ten pak ukaze co je treba koupit u NASA
Hoka hey!
311_Tjurma napsal/a:
Já to chci za 20 tisíc, i7 2600k poslední stojí skoro 7 litrů (6610,-)
JJ to sice joó, ale ta i5 není o moc slabší a je to něco jako byla svého času E8400. 5ka stojí cca 4500?? (z hlavy nevím). V poměru výkon/cena ber i5, mášli na to ber i7.....