Autor |
RE: sakraaaa saitek |
Pedrooza
Pilot
|
Chlapi poraďte, od rampiče jsem obdržel cyborg evo force, a společně přes adminidtrátora jsme ve vistach stáhly vibrace......a ted otázka jdou ty vibrace vypnout nejlépe úplně, pač mě maximálně vytáčí když to se mnou začne mlátit při startu nebo přistání a to nemluvím o tom když trošku přitáhnu, tak se mi hned vlní celé éro a třepe to se mnou jak kdyby to probíjelo. Tohle není realita, pochopil bych kdybych byl před pádem, ale ne že se to bude třepat v každé zatáčce při sebemenším přitažení, nebo trošku víc vytrimování na stoupání.Stáhl jsem vše na nulu krom síly pružiny ,ale těch vibrací se pořád nemůžu zbavit uplně.na střelbu by mi to ani tak nevadílo a le to přitažení je na mašli.
A když to zase vypnu uplně tak je to jak říka tjurma "kverlat se v hovně" tak kdo na něm ještě létáte, tak poraďte. Heslo zní : Síly jo, vibrace ne
Ps: Myslím že z délky odkazu a rozhořčenosti v mém hlase je jasné jak je to urgentí
Upravil Pedrooza, 30/04/2009 15:48 |
|
Autor |
311_Liboch
Officer
|
Tady jsem našel něco zajímavého, jenom ten program jsem zatím nikde nevygugloval http://vwings.net/forum/viewthread.php?forum_id=25&thread_id=774
|
|
Autor |
311_Liboch
Officer
|
Heuréka, jen nevím jestli je to ono..
Force Edit SW
EDIT by Podprs: Je to ONO!
Upravil 310_BleskovejPodrs, 30/04/2009 19:04 |
|
Autor |
310_BleskovejPodrs
Officer
|
Jo je to ono a hned jsem to hodil k nám na web, to by se totiž mohlo hodit i Tjurmičovi pokud to rozběhá pod Vistama...
|
|
Autor |
Pedrooza
Pilot
|
Pomalu tomu programu přicházím na kloub,ale až to někdo dopiluje k dokonalosti,tak dejte vědět.
|
|
Autor |
311_Tjurma
Officer
|
JJ, fachci to kujva pekne, jiz zase muzu mit joy na stole
|
|
Autor |
310_BleskovejPodrs
Officer
|
No jo, heuréka, stáhl jsem si efekty zbraní jen tak aby mi brněl lehce při střelbě knipl, kopance při turbulencích jsem stáhl taky aby to jen tak lehce vrnělo a hned to je o něčem jiným...
|
|
Autor |
Pedrooza
Pilot
|
jaký mod mate na tu střelbu, vrní mi to tak něják po dávkách.....a nedaří se mi nastavit tuhost joye
|
|
Autor |
310_BleskovejPodrs
Officer
|
311_OTU_Pedrooza napsal/a:
jaký mod mate na tu střelbu, vrní mi to tak něják po dávkách.....a nedaří se mi nastavit tuhost joye
Normálně si otevři soubor ...(adresář kde máš šturma)/forcefeedback/autocannon.fft a až se ti objeví to bílé pole s efektem kanonu, klikni do něj...objeví se ti vlnovka a tím šoupátkem co je vpravo(červený puntík) jí uprav, aby neměla tak velkou amplitudu...a hned si můžeš vyzkoušet efekt sitsknutím tlačítka "Play"...
Tuhost joye jsem v tom nenastavoval, ale tuším že to bude v tom souboru spring.fft a nastavovat se to bude nějak podobně...musíš s tím laborovat a zkoušet, každý joy se chová jinak...
Hlavní je že si můžeš hned vyzkoušet před uložením tvé úpravy ten efekt stisknutím tlačítka play(čapni u toho joystick abys to "cítil"
|
|
Autor |
310_Obluda
Officer
|
No Pedro. Jsem napnutej, jestli z toho dokazes nastavit nejaky realnejsi sily nez jen blby klepani. Jestli je to fakt good, tak zacnu pomalu vymejslet prestavbu na FF
|
|
Autor |
310_BleskovejPodrs
Officer
|
310_Obluda napsal/a:
No Pedro. Jsem napnutej, jestli z toho dokazes nastavit nejaky realnejsi sily nez jen blby klepani. Jestli je to fakt good, tak zacnu pomalu vymejslet prestavbu na FF
Jakou bys měl představu? Nečekej od toho nějaký zázraky...nezapomeň co je největším omezením téhle hry a to je ona sama...těch efektů tam je asi tak 6, z toho za běžného letu zažiješ tak 4(start, turbulence, zapálení japončíka, kvrdlání na pádovce...)...víc jich tam prostě Oleg nenasimuloval...
Tady jde spíš o další přiblížení se realitě(i když realita a realita v této hře je poněkujd zavádějící pojem)...jde prostě o takovou další věc navíc, takovou třešničku na dortu, bez které se člověk jistě obejde ale na druhou stranu s ní má zase o něco větší požíitek ze hry...
Docela pěkné je to tuhnutí joye na vyšších rychlostech a jeho změknutí naopak při pádu nebo na zemi...efekty střelby, kopání v turbulenci a všechno ostatní člověka neurazí ale k realitě to má daleko...aspoň že jdou tímhle softíkem upravit na únosnou mez, že neobtěžují a někdy i pomohou(např. chvění joye před pádem, kdy ještě není slyšet ono známé "drnčení" je docela dobrá pomůcka)...
|
|
Autor |
Pedrooza
Pilot
|
no jo,ale to dělá sidewinder,ale ten cyborg se klepe kapku zcestně.....hlavně síly co cítíš v tom programu jsou ve hře slabší.
S tím springem je to jasne,ale jedina nejde "uložit" vždy se tě to zeptá u všeho "přejete si uložit nastavení,ale u spring se to prostě jen zavře.
|
|
Autor |
310_Obluda
Officer
|
Tak jsem se teď chvilku zaobíral nastavením sil na Cyborg Evo FF. No a já vám nevim. síly jsem dal na max a pak stáhnul klepání. Nicméně funkce SPRING mě přijde ve hře dost konstantní. Funguje to fakt jako pružina. síla roste s odchýlením, ale nemění se s rychlostí. takže něco je špatně. Buď Saitek nebo Šturm. U toho Microsoftu to fakt funguje progresivně? že tomu tuhne řízení?
|
|
Autor |
310_BleskovejPodrs
Officer
|
310_Obluda napsal/a:
U toho Microsoftu to fakt funguje progresivně? že tomu tuhne řízení?
Jo, při narození ti klacek visí a při rozjezdu ti ztuhne...to samé při manévrech, pokud děláš třeba hammerhead, tak je klacek volšovej a naopak při vysoké rychlosti v dajvu za to musíš pořádně zabrat jak ti stojí...
|
|
Autor |
310_Obluda
Officer
|
Ok, chlapi, máte někdo EVO Force FF? pozorujete u hraní podobné stavy klacku, které popisuje Podrs? protože já ne, ale jelikož jsem se v tom vrtal, tak je možný, že jsem to přeďál
|
|
Autor |
310_Obluda
Officer
|
Tak páni. krátce jsem otestoval FF u Saiteku. Taky jsem postoval nějaký postřehy na SVK, ale protože se tam se mnou nikdo moc nebaví, tak budu otravovat jen vás. Předně jsem vypnul defaultní pružinu v nastavení sil v Control panelu ve windows. To mi způsobilo progresivní tvrdnutí klacku tak, jak psal Podrs. Jestli to někomu nejde.. Pedro? rád poradím.
Dál jsem plastovejma páskama stáhnul to podělaný péro, co centruje knypl k sobě a tím ho vyřadil z provozu. Nechápu, proč tam je, když to má FF, akorát to vadí.
Pak jsem odladil force editem ty blbý vibrace, co rušej pocit z letu a můžu říct, že jsem spokojen. Kdo ten knypl má a už na něj zanevřel, zkuste tyhle věci a možná mu dáte ještě šanci. upřímě se mi to líbí. Ten knypl co tu mám od Čutory už pár nepřátel sundal a tak má vůle jako prase.
Taky ty FF motory jsou děsně zpřevodovaný a když to začne vibrovat, tak se rozezněj všecky vůle v celym systému a je to jak dětský rachtátko.
Ale síly to teď dává dobrý. klacek je na zemi bez odporu, nad 150 začíná tvrdnout a při pádech zase měkne. To beru.
neni to ale vo tom, že jsem našel dobrej knypl. Já to beru, že jsem našel polotovar. Teď už jen sehnat pořádný motory, dát do kupy výkonnější řízení a můj smělý plán se může začít realizovat.
Ale ještě není zdaleka vyhráno. nejen že ještě nejsem za vodou, ale ještě jsem si ani pořádně nestáh kalhoty...
Takže nevim:
Jak udělat to řízení pro Saitek
Kde sehnat a jaký koupit motory
Jak vyřešit převodovky
Jestli seženu nějaký možnosti levnýho obrábění
atd. atd.
Ale zdroje jsou.
Třeba tenhle borec má celkem dobrej posilovací stroj :
http://buggies.builtforfun.co.uk/Sim/force-feedback-yoke-1.php
Tomuhle Holanďanovi už jsem napsal. Má to hacknutý z Logitecha a je k tomu i schéma
http://www.simprojects.nl/hacking_a_force_feedback_stick.htm
Kdyby se chtěl někdo aktivně zapojit do vývoje, tak to můžem klidně udělat víckrát, ale nebude to žádná prdel
|
|
Autor |
AJaromir
Pilot
|
Saitek nedávno vydal svůj nový joystick X-65F s Force feedbackem a vypadá velice dobře. http://x65f.gameshark.com/ |
|
Autor |
310_Pepno
Pilot
|
az na tech 400dolaru je to pekny
|
|
Autor |
311_Tank
Pilot
|
Na letadla s fly by wire dobry na warbirdy nic moc imho.
|
|
Autor |
BIVOY
Pilot
|
Esi sem to pochopil dobře tak je to po vzoru moderních stíhaček že se joy nehne pouze na něj působím silou ?
Zemřít s plným zásobníkem , je jako jít spát s plnejma koulema .
VG_B,2
2nd Lieutenand |
|