Autor |
Utilitka pro zrychlení ila |
310_Cibule
Officer
|
Na TS jsem včera trousil nějaké vyčtené rozumy na téma, co může pomoci zvýšit fps v ilovi (zejména lidem, kteří zrovna nevlastní měsíc staré compy speciálně vyrobené pro NASA).
Tak tu hodím ještě pár detailů a možná to bude zajímat i ty, kteří si mne pravidelně nechodí v neděli večer poslouchnout na TS
První je utilitka FSAutoStart, kterou můžete vypnout zbytečné programy a služby běžící na pozadí (a uvolnit tak zejména něco z kapacity CPU)
http://www.softpedia.com/progDownload/FSAutoStart-Download-14374.html
Když ji nainstalujete a spustíte, klepněte vlevo na tlačítko Services. Objeví se následující
Dole zvolte toliko zobrazení běžících služeb (ikonka Running).
Pak klepněte v kolonce Service na jakoukoliv položku a vpravo se vám zobrazí, co je to za službu. A zároveň vám to anglicky řekne, zda ji doporučuje nechat běžet či vypnout (Leave running - běžet resp. Stop if running - vypnout). Vypíná se pak poklepem na příslušný řádek ve sloupci Action a vybráním možnosti Stop.
No, a pak dáte Start.
Můžete si udělat více konfigurací pro různé hry. A také povypínat programy (viz tlačítko Programs). Při resetování počítače opět běží všechny služby, které jste vypnuli.
POZOR!!!!!!!!! Některé služby jsou životně důležité pro chod celého systému Windows a nesmí být vypnuty. Ale to vám prográmek řekne.
Každopádně doporučuji zálohovat celý systém (udělat bod obnoven), než se v tom začnete hrabat. Zodpovědnost za případné škody nepřebírá ani autor prográmku ani já.
Druhé je doporučení, které jsem vyčetl z příspěvku bývalého kolegy z mé bývalé letky 313_Paegase zde http://313.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=859
Zní takto:
Pokud lítáte s Modama, je jeden mod který "žere" FPS. (v černé smrti v průměru o 10fps) Mod najdete ve složce MODS pod názvem: Flare_Distance pokud přejmenujete na: -Flare_Distance .. vypnete ho (použití znaménka "-" platí obecně pro vypnutí všech modů). vyzkoušejte a uvidíte. Ostatní mody... chovají decentně, tedy bez velkých ztrát.
Jsem sice poněkud autosugestibilní, ale mám pocit, že mi to fps zvedlo.
Upravil 310_Cibule, 09/02/2009 16:00 |
|
Autor |
RE: Utilitka pro zrychlení ila |
Chaindler
Pilot
|
otázka pro znalce - jak zjistím kolik mám v ILovi fps ?
|
|
Autor |
310_Crowley
Officer
|
Např to umí FRAPS:
http://www.slunecnice.cz/sw/fraps/
|
|
Autor |
li3ec
Pilot
|
citace přímo z manuálu:
Integrovaný FPS ukazatel:tato fce se aktivuje přes příkaz.řádek konzoly.Pro zobrazení přík.řádky konzoly zmáčkněte "~"a objeví se okno chatu,poté zmáčknutím ">"se přepnete do režimu konzoly.Syntax příkazu je: fps[START/STOP][SHOW/HIDE][LOG<sec>]
start/stop-zap. vyp. běh měřiče,po zastavení zobrazí statistické výsledky fps nashromážděné až do vypnutí
show/hide-zap. vyp. zobrazování statistických výsledků fps v horní části obrazovky
log-nastavuje interval (v sec.)ve které budou fps předávány konzole. log 0 vypíná předávání, např.pro skryté shromažďování použijte"fps START HIDE LOG 0"
Nyní můžete použít příka fps STOP k prohlédnutí průměrné hodnoty fps....konec citace
...a nebo fraps... |
|
Autor |
310_Crowley
Officer
|
Tak jsem právě provedl pokus s tím FSAutoStart a je to jasné.
Jsem guma.
Po spuštění profilu pouze mírná vizuální změna woken, nárůst FPS neměřitelný.Před i po: Max 75, min 25 (nad kolonou, cca 1:10 minuta), průměr kolem 38, měřeno Frapsem.
Zato dostat XP do původní podoby mi trvalo asi 10 minut
Jdu se v tom ještě vrtat.... snad se ještě uvidíme
Upravil 310_Crowley, 09/02/2009 17:49 |
|
Autor |
310_Cibule
Officer
|
Crowley,
ono je to spíš pro lidi jako třeba já, kteří ladí comp už desítky hodiny (když jsem před dvěma lety rozpohybovával MS FSX, prolezl jsem všechna fóra a ladil jsem prakticky v kuse dvě celé noci), aby dostali místo 12 fps ve spitu v. 109 třeba třináct. Pokud ti mašina dělá průměr 38, pak zvládnutí těchle služeb už ji moc nezatěžuje.
|
|
Autor |
311_Rampa
Officer
|
Díky moc Cibulko, myslím, že mě se to bude hodit jako sůl.
To by bylo abychom na těch naších strojích nerozběhali toho ila plynule.
Jinak jsem učinil tvrdý krok a LANDSCAPE DETAILS přímo v ilovi jsem degradoval z PERFECT na MEDIUM a hra mi běží o poznání lépe.
|
|
Autor |
310_BleskovejPodrs
Officer
|
311_Rampa napsal/a:
To by bylo abychom na těch naších strojích nerozběhali toho ila plynule.
Jo, to by chtělo, 8 let po jeho prvním vydání už by to bylo záhodno...
|
|
Autor |
311_Rampa
Officer
|
no kdyby to byl ten il, který vyšel před 8 lety, tak si myslím, že bych od chvíle co jsem ho poprvé nainstaloval neměl problém
Upravil 311_Rampa, 09/02/2009 22:24 |
|
Autor |
311_Liboch
Officer
|
Zajímavé.... po instalaci freetracku létám v průměru s 19fps od 5ti km výše. U země a vody od 9 do 13fps a když po mě začne pálit zadní střelec nebo flak tak Shodil jsem veškeré AA a AF a nezrychlilo se to, jenom jsem přestal poznávat letadla
V nákupním košíku už mi stačí jen potvrdit objednávku a nové díly budou na cestě.....
Že by starý kousek dostal poslední šanci..
Upravil 311_Liboch, 09/02/2009 23:46 |
|